Театър "Цвете" ви кани на Фестивал на Младежкия социален театър

На 20 септември 2007, от 14.30 в Дом на Културата «Средец», София се открива ФЕСТИВАЛ НА МЛАДЕЖКИЯ СОЦИАЛЕН ТЕАТЪР «АГОРА», финален етап на проект «Национална младежка мрежа от театрално-дискусионни клубове «Граждани на Европа», иницииран от СНЦ «Театьр Цвете» и реализиран в седем града на България благодарение на любезната подкрепа на Тръст за гражданско общество в Централна и Източна Европа

Каним всички, които имат отношение към възпитанието на младите хора в България да се включат в работата на Кръгла маса на тема «Гражданско образование», с която събитието започва.

Непосредствено след нея в театралната зала започват форум театралните представления на участниците. Създадени от младежите по вълнуващи техните връстници проблеми, спектаклите бяха разпространени в съответните градове с цел мотивиране на младежката активност при разрешаването им и насочване вниманието на обществеността към тях.

Вие можете да видите:

На 20 септември от 15.30

* «Невидимо насилие» - Благоевград .
* За насилствената комуникация в семейството и училището.
* «Когато си на 14» - Гоце Делчев
* За бездушието.


На 21 септември от 10.30

* «Изчистване» - Търговище
* За връзката между боклуците в парка и душевната чистота
* «Глас» - Велико Търново
* За домашното насилие


На 21 септември от 14.30

* «Забавления - къде?» - Горна Оряховица
* За общинските власти и младежите проблеми
* «Трафик» - Златоград
* За трафика на хора


На 22 септември от 10.30

* «Искам внимание!» – София
* За семейните проблемите
* «Из дневниците на живота» - Театрално Студио «Камбана», София
* За цената на избора


Проектът представлява опит за създаване на модел за провеждане на неформално гражданско обучение по подхода «връстници обучават връстници». Мнението на ученици и възпитатели е много важно за нас.

ОЧАКВАМЕ ВИ!

Вход свободен

За повече информация и организирани ученически посещения позвънете на тел. 8845471

Екипът на театьр «Цвете», www.theatretsvete.org

Днес, ти също можеш да се включиш в Деня на мира. Лесно е. Направи го.

Вашите послания

На деня на мира обещавам да се боря със сърце и разум срещу всичко, което призовава към мъст чрез оръжие и насилие. Гордея се, че нашия народ без да е колонизирал чужди богатства и ресурси е минал през историческите изпитания, запазвайки идентичност, език,и национално достойнство и територия. Да бъде мир и национална солидарност!

Бояна, 24 г, София
 
На деня на мира обещавам да продължавам да вярвам, че с помощта на доброто света ще оцелее! Обещавам да продължавам да обичам всички които познавам! Обещавам да продължавам да обичам децата си, техните деца и ще направя всичко за тяхното щастие и благоденствие!
Мариана, 55 г
 
 
На деня на мира, обещаваме да живеем така, че мирът от блян и мечта де се превърне в реалност! Да намерим разковничето на мира! Може би то е в една усмивка,в една прегръдка, в радостта от живота, в желанието да бъдеш толерантен и да ставаш близък с хората, независимо от техните вярвания. Дали ако забравим поне за един ден политическите и икономически стремежи ще направим по-добър света!
 
Доброволците на Клуб ЮНЕСКО – Хасково

 
На деня на мира обещавам да се усмихвам искрено! Ще се опитам да направя нещо, което вече е правено, но не и в България! FREE HUGS!!!
Петър Димитров, 19 г., Плевен
 
 
 
На деня на мира обещавам да посрещам с усмивка всичките си събеседници!
Наско, 50 г, Пловдив
 
На деня на мира обещавам да обичам всичките си деца още повече и да ги приемам такива каквито са. Обещавам цялото си търпение да бъде отдадено на тях и им подарявам цялото си сърце.Обичам ви!

Теодора, София

 

На деня на мира обещавам да разкажа на учениците, при които имам часове, за историята а Деня на мира. Ще им дам възможност да изпратят своето обещание за този Ден. Ще им напомня, че всички мечти, към които те се стремят, всички планове за модерно обучение и перспективно бъдеще са немислими без мирна и чиста планета.

Елена Начева, Трявна
 

На деня на мира обещавам да бъда усмихната и да усмихна колкото мога повече хора около мен!

Радост, София

На деня на мира обещавам никога да не спра да вярвам, че всеки носи отговорността си за мира и щастието сред хората!

Нора, Варна
 
 
Обещавам да бъда търпелива, да приемам и обичам хората, такива каквито са... да се радвам на живота, на природата... и да споделя тази радост с близките си.
 
Мария, София