Национална младежка среща посветена на Peace One Day

младежките делегати на България в ООН за 2009 година и Младежкото дружество за ООН в България организират Национална младежка среща „Младежка активност и дейности по Световната програма на Организацията на обединените нации за младежта”.

На 23 септември 2009 година (сряда), от 11 часа, в зала „Европа” на Министерство на външните работи ще се проведе Национална младежка среща „Младежка активност и дейности по Световната програма на Организацията на обединените нации за младежта”.  Срещата се осъществява с подкрепата на Министерство на външните работи, Държавния културен институт, ПРООН и USIT Colours, партньори на кампанията „Български младежки делегати в ООН”.

Събитието ще срещне млади хора от най-активните младежки неправителствени организации в страната с ключови фигури по младежките въпроси като зам. министъра на образованието и младежта г-жа Светлана Ломева, председателя на Държавната агенция за закрила на детето г-н Христо Монов и представителя на Офиса на ООН срещу престъпността и наркотиците г-жа Карла Чиаварела. Българските младежки делегати в ООН за 2009 г. Кристина Попова и Атанас Михнев ще представят Световната програма за младежта и ще поведат младежка дискусия, имаща за цел не просто да запознае младежите в страната с политиката на световната организация, но и да даде начало на бъдещи координирани действия, свързани с програмата. Ще бъдат обсъдени значението на международните директиви и ролята на опита на младите хора в създаването и воденето на младежките политики на България. Резултатите от форума ще бъдат представени на Общото събрание на ООН по време на тяхното участие в работата на Организацията от 4 до 18 октомври.

След кръглата маса от 18 ч. във фоайето на Министерството ще бъдат наградени победителите в творческите конкурси за снимка и есе към кампанията „Български младежки делегати”.

Днес, ти също можеш да се включиш в Деня на мира. Лесно е. Направи го.

Вашите послания

На деня на мира обещавам да се боря със сърце и разум срещу всичко, което призовава към мъст чрез оръжие и насилие. Гордея се, че нашия народ без да е колонизирал чужди богатства и ресурси е минал през историческите изпитания, запазвайки идентичност, език,и национално достойнство и територия. Да бъде мир и национална солидарност!

Бояна, 24 г, София
 
На деня на мира обещавам да продължавам да вярвам, че с помощта на доброто света ще оцелее! Обещавам да продължавам да обичам всички които познавам! Обещавам да продължавам да обичам децата си, техните деца и ще направя всичко за тяхното щастие и благоденствие!
Мариана, 55 г
 
 
На деня на мира, обещаваме да живеем така, че мирът от блян и мечта де се превърне в реалност! Да намерим разковничето на мира! Може би то е в една усмивка,в една прегръдка, в радостта от живота, в желанието да бъдеш толерантен и да ставаш близък с хората, независимо от техните вярвания. Дали ако забравим поне за един ден политическите и икономически стремежи ще направим по-добър света!
 
Доброволците на Клуб ЮНЕСКО – Хасково

 
На деня на мира обещавам да се усмихвам искрено! Ще се опитам да направя нещо, което вече е правено, но не и в България! FREE HUGS!!!
Петър Димитров, 19 г., Плевен
 
 
 
На деня на мира обещавам да посрещам с усмивка всичките си събеседници!
Наско, 50 г, Пловдив
 
На деня на мира обещавам да обичам всичките си деца още повече и да ги приемам такива каквито са. Обещавам цялото си търпение да бъде отдадено на тях и им подарявам цялото си сърце.Обичам ви!

Теодора, София

 

На деня на мира обещавам да разкажа на учениците, при които имам часове, за историята а Деня на мира. Ще им дам възможност да изпратят своето обещание за този Ден. Ще им напомня, че всички мечти, към които те се стремят, всички планове за модерно обучение и перспективно бъдеще са немислими без мирна и чиста планета.

Елена Начева, Трявна
 

На деня на мира обещавам да бъда усмихната и да усмихна колкото мога повече хора около мен!

Радост, София

На деня на мира обещавам никога да не спра да вярвам, че всеки носи отговорността си за мира и щастието сред хората!

Нора, Варна
 
 
Обещавам да бъда търпелива, да приемам и обичам хората, такива каквито са... да се радвам на живота, на природата... и да споделя тази радост с близките си.
 
Мария, София